A 20 cm pengehosszúságú konyhakés a konyhában különféle munkálatokhoz használható. Húst vagy zöldséget vághat vele. Segít a fűszernövények aprításában, de például a fokhagyma összezúzásában is. = A damaszkuszi acélból készült kések a professzionális szakácsok eszközei. Acélpengéjüket kétféleképpen gyártják, viszont az eredmény ugyanaz – 63 réteg egy pengében. Ezáltal egy egyedi mintázat jön létre, ami az évgyűrűket idézi fel. A késnek rendkívül szilárd, masszív és kemény a pengéje. Egyúttal kínálatunk egyetlen kovácsolt kései. = Az üvegszállal bevont markolat rendkívül kemény, és a vegyi anyagok sem ártanak neki. A damaszkuszi késeket fekete párnával bélelt fényűző fadobozokba csomagoljuk. Ezáltal válnak tökéletes ajándékká a szenvedélyes otthoni szakácsok számára is. =.