A japánok szerint a 12,7 cm hosszúságú Santoku kés 3 tevékenységre – szeletelésre, darabolásra és aprításra – kiválóan alkalmas. Ez a pengéjének tulajdonítható, amely elég széles, de kissé vastagabb is. És a felületét néhány barázdával is feldobtuk. Amikor a sárgarépát szeleteli vele, nem tapad a késhez, hanem a munkalapra esik. A széles pengék lapátként is használhatók – lapátolja fel a felszeletelt húst vagy zöldséget, és bedobja a fazékba. = A Basic kések pengéi kiváló minőségű német acélból készülnek, és a műanyag markolatba vannak süllyesztve – ezáltal az illesztés nagyon erőssé válik. A markolatok gumiréteggel vannak bevonva, így nem csúsznak meg a kezében. = A kések újrahasznosítható papírdobozba vannak csomagolva és a pengék hegyén áttetsző védőműanyag van. = Örülünk, hogy már a Basic kollekcióval is tudjuk a kiváló minőséget garantálni. =.