A japánok szerint a 18 cm hosszúságú Santoku kés 3 tevékenységre – szeletelésre, darabolásra és aprításra – kiválóan alkalmas. Ez a pengéjének tulajdonítható, amely elég széles, de kissé vastagabb is. A széles pengék lapátként is használhatók – lapátolja fel a felszeletelt húst vagy zöldséget, és bedobja a fazékba. = A damaszkuszi acélból készült kések a professzionális szakácsok eszközei. Acélpengéjüket kétféleképpen gyártják, viszont az eredmény ugyanaz – 63 réteg egy pengében. Ezáltal egy egyedi mintázat jön létre, ami az évgyűrűket idézi fel. A késnek rendkívül szilárd, masszív és kemény a pengéje. Egyúttal kínálatunk egyetlen kovácsolt kései. = Az üvegszállal bevont markolat rendkívül kemény, és a vegyi anyagok sem ártanak neki. A damaszkuszi késeket fekete párnával bélelt fényűző fadobozokba csomagoljuk. Ezáltal válnak tökéletes ajándékká a szenvedélyes otthoni szakácsok számára is. =.